sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Pääsiäisreissun kuvia


Taavi Sulander, Jaakko Kullberg, Jari Helstola ja Raisa Tanner (kameran takana) olivat saaressa pääsiäisen alla kaksi päivää. Jaakko ja Taavi olivat kevään ensimmäisellä käynnillään Örössä – kokemusta heillä on saaresta monen vuoden ajalta. Luonnontieteellisen keskusmuseon museomestari Jaakko on tehnyt perhostutkimusta saaressa vuodesta 1990 lähtien, joten vuosien kuluessa niin saaren hyönteis- kuin lintumaailmakin on käynyt tutuksi.


Runsaimmat merilajit olivat haahka (ensimmäisenä päivänä 4360), tukkasotka (110), tukkakoskelo (51) ja mustalintu (51), lisäksi aamu- ja muissa staijeissa löytyi mm. pilkkasiipiä, alleja, ristisorsia ja härkälintuja.


Staijiseurana länsirannan tutka(?)torni.
Saaren rannat ovat hienoja ja vaihtelevia – kauniita hiekkarantoja jotka houkuttavat uimaan (jo näin varhain keväällä!), kivikkoa ja sileitä kallioita.



Lennart was here.
Raisa was here.
Metsälajeista mainittakoon runsas käpytikkakanta (ekana päivänä 20 yksilöä), samoin töyhtötiaiset (15) ja puukiipijät (13). Ensimmäisen päivän saldona oli myös mm. 150 punarintaa ja 4 teertä.
Korppi oli pesäpuuhissa – keskeytti tosin työnsä ja poistui paikalta prikaatilaiset huomatessaan.
Kommunikaatio saarten välillä toimii aktiivisesti – tässä päivitetään tilanne Jurmoon, onks mitään näkynyt?
Saaressa liikutaan näin alkuun kävellen – polkupyöriä on luvassa jatkossa. Kuten Hessun ilmeestä näkee, päivän n. 12,5 km kävelyurakka oli uuvuttava mutta palkitseva. Kattava havislista löytyy Tiirasta (tällä hetkellä ensimmäisen päivän osalta, n. 80 lajia, ja loput havainnot ilmestyvät sinne ennemmin kuin myöhemmin).


Ei kommentteja: